Selecteer een pagina

7 Tips om een goede video te maken

 

Geluid

Zorg dat je duidelijk te verstaan bent. Voordat je de video upload, neem eerst een klein stukje proef video op. Speel het af en luister of het geluid goed te verstaan is.

 

Licht

Zorg ervoor dat het licht van de video helder is en niet te donker. Film jezelf niet voor een raam. Het buitenlicht voorkomt namelijk een goed contrast. Ook overdag kan je het beste het licht aan doen of een extra lamp gebruiken. Film je buiten, doe het dan in de ochtend of aan het eind van de dag omdat het zonlicht dan beter is. Maak altijd eerst een proef video, speel deze af en kijk of het licht goed is.

 

Achtergrond

Zorg voor een onopvallende achtergrond die niet storend is of afleidt. De kijker moet niet afgeleid worden door een achtergrond. De boodschap komt beter als de video opgenomen wordt voor een egale wand.

 

Camera

Zet je smarthpone of tablet op een goede plek neer zodat deze stabiel en horizontaal staat. Gebruik evt. een selfie-stick of bv. een stapel boeken of een krukje. Let er op dat je horizontaal filmt; anders loopt de achtergrond schuin weg. Denk eraan om de smartphone/tablet op ooghoogte te zetten.

 

Positie hoofd

Zorg ervoor dat je niet te veel hoofdruimte gebruikt. Dit is de ruimte tussen de bovenzijde van je hoofd en de rand van het bovenkader van je beeld. Door niet teveel hoofdruimte te gebruiken, creëer je een goede band met de kijker. Zoom niet, of niet teveel in. Voor een passend en goed beeld moet je dichterbij de camera gaan staan.

 

Simpel

Hou het simpel en maak het vooral niet te ingewikkeld. Werk niet met shots als je dat nog niet gewend bent maar maak een video waar je in 30 tot 60 seconden iets over jezelf verteld, kort en bondig en geef aan waarom het bedrijf jou als stagiaire zou moeten aannemen. Eventueel kan je later nog shots toevoegen als je meer ervaring hebt met het opnemen van video’s.

 

Staand opnemen

Een staande positie komt actiever en spontaner over. Gebruik expressie in je gezicht en je handen voor extra benadrukking. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je uitbundig gaat zwaaien, maar als je alleen maar stil staat, komt dat niet spontaan over.